راهنمای کامل نصب ساندویچ پانل سقفی

راهنمای کامل نصب ساندویچ پانل سقفی

فهرست مطالب

  1. مقدمه‌ای بر ساندویچ پانل سقفی
  2. مزایای استفاده از ساندویچ پانل سقفی
  3. انواع ساندویچ پانل‌های سقفی
  4. ابزارها و تجهیزات مورد نیاز برای نصب
  5. مراحل آماده‌سازی قبل از نصب
  6. نحوه اندازه‌گیری و برش دقیق پانل‌ها
  7. روش‌های حمل و نقل ایمن ساندویچ پانل‌ها
  8. نکات ایمنی در هنگام نصب
  9. مراحل گام به گام نصب ساندویچ پانل سقفی
    • نصب شاسی و زیرسازی
    • نصب آبرو و خط القعر ( در صورت وجود )
    • قرار دادن اولین پانل بصورت تراز و گونیا
    • نحوه اتصال پانل‌ها به یکدیگر
    • استفاده از پیچ‌های مخصوص و درزگیرها
    • نصب خط الراس و فلاشینگ ( در صورت وجود )
    • نصب نما و لمبه و دامپا ( در صورت وجود )
  10. نحوه آب‌بندی و جلوگیری از نشت آب
  11. بررسی و کنترل نهایی نصب
  12. نکات مهم برای افزایش طول عمر ساندویچ پانل سقفی
  13. مشکلات رایج در نصب و روش‌های رفع آن
  14. مقایسه نصب ساندویچ پانل با روش‌های سنتی سقف‌سازی
  15. نتیجه‌گیری
  16. سوالات متداول

راهنمای کامل نصب ساندویچ پانل سقفی

مقدمه‌ای بر ساندویچ پانل سقفی

ساندویچ پانل سقفی یکی از پرکاربردترین مصالح در صنعت ساخت‌وساز مدرن است که به دلیل ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد خود در پروژه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول ترکیبی از دو لایه ورق فلزی و یک لایه عایق میانی است که علاوه بر کاهش وزن سازه، عایق‌بندی مناسبی را نیز ارائه می‌دهد.

مزایای استفاده از ساندویچ پانل سقفی

  • سبکی و کاهش بار سازه
  • عایق‌بندی حرارتی و صوتی عالی
  • مقاومت بالا در برابر عوامل جوی
  • نصب سریع و آسان
  • مقرون‌به‌صرفه بودن نسبت به روش‌های سنتی
  • امکان بازیافت و سازگاری با محیط زیست
  • کاهش ضایعات مصالح ساخت و ساز
  • حمل و نقل سریع و آسان
  • تنوع طرح و رنگ

انواع ساندویچ پانل‌های سقفی

  • پانل با فوم پلی‌اورتان: عایق حرارتی بالا و وزن کم
  • پانل با فوم پلی‌استایرن: اقتصادی و سبک
  • پانل با فوم پشم سنگ: مقاوم در برابر آتش و عایق صوتی

ابزارها و تجهیزات مورد نیاز برای نصب ساندویچ پانل سقفی

  • متر و تراز
  • پیچ‌گوشتی برقی
  • دریل
  • پانل بر یا فرز
  • چسب درزگیر
  • نردبان یا بالابر
  • تجهیزات ایمنی

مراحل آماده‌سازی قبل از نصب ساندویچ پانل سقفی

قبل از نصب، باید سطح زیرسازی کاملاً تمیز و خشک باشد. همچنین بررسی شود که هیچ‌گونه زائده یا ناهمواری روی سطح وجود نداشته باشد و سازه از نظر گونیا بودن و همسطحی کنترل شود تا در هنگام نصب با مشکلات عدم چفت شدن یا نا هماهنگی پانل مواجه نشوید، همچنین سازه قبل از نصب ساندویچ پانل ضد زنگ و رنگ آمیزی شود.

هر بسته از ساندویچ پانل را در قسمتی از سازه که نیاز به نصب دارد قرار دهید تا در هنگام اجرای کار در ارتفاع نیاز به جابجایی بیش از حد نباشد.

نحوه اندازه‌گیری و برش دقیق پانل‌ها

برای برش ساندویچ پانل از دستگاه‌های برش مخصوص استفاده کنید تا لبه‌های پانل‌ها دچار خرابی یا فوم دچار سوختگی بر اثر حرارت برش نشود، یکی از بهترین ابزار های قابل حمل و مناسب براش برشکاری پانل اره دیسکی با تیغه الماسه میباشد که تصویر ان در را برای شما قرار دادیم، همچنین تیغه برش با سایز های بزرگ تر امکان برش پانل با ضخامت های بالاتر را به شما میدهد.

اگر این ابزار در دسترس نبود از فرز و اره عمود بر هم میتوانید استفاده کنید ولی باید در هنگام برش دقت بیشتری داشته باشید و با گونیا و ماژیک خط کشی دقیق انجام دهید تا برش کج و نا گونیا نداشته باشید.

راهنمای کامل نصب ساندویچ پانل سقفی
راهنمای کامل نصب ساندویچ پانل سقفی

روش‌های حمل و نقل ایمن ساندویچ پانل‌ها

از لیفتراک یا جرثقیل برای حمل پانل‌ها استفاده کنید و از برخورد یا سر دادن و کشیدن آن‌ها روی  یکدیگر جلوگیری نمایید زیرا ورق ساندویچ پانل و رنگ ان بسیار حساس هستند و خط خوردگی روی پانل باعث زنگ زدگی ورق و در نتیجه پوسیدن پانل به تدریج میشود و عمر پانل را کاهش میدهد.

در هنگام حمل با جرپقیل از تسمه های پارچه ای بلند و اهن زیر باری به نحوی که در تصویر مشخص شده استفاده کنید تا به ساندویچ پانل اسیبی وارد نشود همچنین تسمه را در دو نقطه از بسته دقیقا در نقطه ثقل بار یعنی جایی که تعادل بسته برقرار باشد قرار دهید تا از سر خوردن یا افتادن بسته جلوگیری کنید.

همچنین برای پانل های طول بلند تر از 10 متر حتما از شاهین برای حمل و نقل ساندویچ پانل استفاده کنید تا محموله شما در هنگام جابجایی اسیب نبیند زیرا در کناره های ساندویچ پانل ورق های ضعیف و حساسی  وجود دارند که پس از همپوشانی و نصب بر روی یکدیگر مقاوم و مستحکم میشوند ولی قبل از نصب باید مراقب این لبه های اورلب باشید تا در هنگام نصب اب بندی کامل و یکدست صورت گیرد و باعث اختلال در اب بندی پانل نشود.

راهنمای کامل نصب ساندویچ پانل سقفی
نصب ساندویچ پانل سقفی

برای حمل توسط لیفتراک نیز باید دقت کنید شاخ لیفتراک به پانل اسیب نزند و سنگ ریزه یا زاعده و بیرون زدگی روی سطح بالایی شاخ لیفتراک وجو نداشته باشد که پانل زیرین بسته را ضخمی یا سوراخ کند و زیر بسته های پانل باید فوم زیر باری قرار گرفته باشد تا شاخ لیفتراک بتواند زیر بسته قرار بگیرد و بسته را بدون اسیب بلند کند، از بلند کرد بسته های بلند تر از 8 متر با لیفتراک جدا خودداری کنید زیرا وزن بسته و پانل های طول بلند باعث کمانی شدن بسته روی شاخت لیفتراک شده و میتواند اسیب های جدی و باعث شکستن پانل ها شود.

در هنگام جابحایی پانل ها توسط نیروی انسانی نیز باید دقت کنید پانل ها روی هم کشیده نشود زیرا قسمت های برش خورده پانل دارا پلیسه هستند و روی یکدیگر خط می اندازند پس باید پانل ابتدا بلند شده و سپس حمل شود و برای پانل های بلند تر از 6 متر باید دو نفر نیز وسط پانل را بالا بگیرند تا پانل کمانی نشود که ورق و فوم جدا شوند و یا پانل از وسط بشکند.

برای حمل و نقل صحیح و جابجایی با جرثقیل یا لیفتراک در زمان اجرای پروژه میتوانید از مشاوره رایگان کارشناسان تونیکس پانل استفاده کنید یا درخواست حضور کارشناس در محل پروژه بدهید تا بر روی حمل و نقل و جابجایی صحیح محموله ارزشمند شما نظارت کند.

راهنمای کامل نصب ساندویچ پانل سقفی

نکات ایمنی در هنگام نصب

  • استفاده از دستکش و عینک ایمنی
  • پرهیز از نصب در شرایط جوی نامناسب و بخصوص باد شدید
  • اطمینان از تثبیت کامل پانل‌ها قبل از حرکت روی آن‌ها
  • استفاده از کمربند ایمنی برای کار در ارتفاع
  • نصب محافظ برای فرز و اره دیسکی الزامی است زیرا پلیسه های ورق بسیار خطرناک هستند
  • توجه کنید: پس از بلند کردن بسته های پانل سقفی و قرار گیری روی سقف حتما قبل از ازاد کردن قلاب های جرثقیل یا باز کردن تسمه های بسته بندی پانل، کل بسته را با طناب یا تسمه به زیر سازی محکم ببندید زیرا ممکن است پانل ها از روی همدیگر بلغزند و سر بخورند و از ارتفاع بالای سقف به پایین سازه پرتاب شوند و یا بر اثر باد شدید به اطراف پرت شوند و باعث خسارات جبران ناپذیر شوند.

مراحل گام به گام نصب ساندویچ پانل سقفی

  1. نصب شاسی و زیرسازی

ابتدا فریم فلزی یا پروفیل‌های نگهدارنده باید به دقت نصب شوند و یه سطح تزار و گونیا برای اجرای سقف سازه بوجود اورند، فاصله ی اهن کشی پانل سقفی بستگی به نوع کاربری و ضخامت پانل از 80 سانت تا نهایت 2 متر میباشد در صورت نیاز به مشاوره و محاسبه دقیق فاصله پل ها یا پرلین های سازه با مشاوران تونیکس پانل در ارتباط باشید.

  1. نصب آبرو و خط القعر ( در صورت وجود )

برای سقف های دو شیب به بالا باید در نقطه اتصال دو سقف شیبدار از زیر ساندویچ پانل ها خط القعر یا تیزه زیره پانل نصب کنید تا تاج سقف از زیر سازه پوشش و هوابندی و اب بندی شود و نصب آبرو در کنار های انتهایی پانل که آب از ان قسمت سرازیر میشود نیز باید قبل از نصب پانل اجرا شود تا زیر ساندویچ پانل را در بر گیرد و اب بندی کامل صورت گیرد، شما میتوانید از پسب ماستیک و درز بندی بر روی خط القعر و ابرو در هنگان قرار گیری پانل بر روی انها استفاده کنید تا آب بندی و هوا بندی بهتر و کامل تری داشته باشید.

  1. قرار دادن اولین پانل بصورت تراز و گونیا

اولین پانل به عنوان مرجع و گونیای سازه قرار میگیرد پس نصب اولین پانل بسیار اهمیت دارد زیرا اگر فقط یک سانت نا تزار یا نا گونیا نصب شود بعد از نصب چندین پانل میبینید که پانل ها از بالا یا پایین سازه بیرون زده و دیگ روی سازه شما به درسته قرار نمیگیرند، پس باید دقت کنید اولین پانل با سازه شما کاملا همراستا و گونیا نصب شود.

  1. نحوه اتصال پانل‌ها به یکدیگر

پانل ها یکی پس از دیگری بصورت لگویی در کنار هم قرار گرفته و بخشی از انها بصورت یک گام خالی از ذوزنقه ورق بالایی بر روی یگدیگر همپوشانی میشوند و هرچه ورق ذوزنقه ای شکل خالی از فوم، کامل تر و بزرگ تر باشد آب بندی کار بهتر و کامل تر صورت میگیرد و در هنگام کج باد ها و بارندگی باعث پس زدن آب به داخل سازه نمیشود.

با تجربه ای که مجموعه تونیکس پانل در این زمینه دارد اورلب پانل های سقفی به گونه ای طراحی شده که به صورت کامل و با یک لبه برگردان دوبل شده در انتهای ورق در نظر گرفته شده که در هنگام نصب لبه ورق کامل و به درستی در جای خود قرار گیرد و بهترین آب بندی را به شما بدهد، ضمنا شما میتوانید در هنگام نصب پانل سقفی از چسب ماستیک برای درز بندی و هوابندی بهتر پانل های سقف در قسمت اورلب استفاده کنید.

توجه کنید: در نصب پانل های سقفی باید دقت کنید جهت باد قالب منطقه به کدام طرف است و پانل ها را در جهت مخالف آن نصب کنید تا از بروز مشکلات کج باران و کنده شدن پانل ها بر اثر طوفان های شدید جلوگیری کنید.

  1. استفاده از پیچ‌های مخصوص و درزگیرها

برای نصب ساندویچ پانل باید از پیچ های سرمته دار با واشر پلاستیکی و فلزی با طول مناسب استفاده کنید تا هر پیچ در جای خودش به خوبی آب بندی و نصب شود، همچنین دقت کنید که پیچ ها در قسمت بالایی گام ذوزنقه باید نصب شود تا باعث جمع شدن اب و پوسیدن پانل نشود.

بصورت استاندارد در هر متر مربع ساندویچ پانل سقفی از 3 پیچ استفاده میشود ولی برای مناطق بادخیز میتوانید تعداد ان را افزایش دهید.

  1. نصب خط الراس و فلاشینگ ( در صورت وجود )

در سقف های دو شیب باید پس از نصب دو شیب مخالف سقف از یک خط الراس برای آب بندی سقف استفاده کنید که بصورت هشتی بر روی دو شیب مخالف قرار میگیرد و هوابندی و آب بندی را کامل میکند و میتوانید برای کنار های کار از فلاشینگ یو شکل برای پوشش کناره های پانل و زیبایی هرچه بیشتر کار استفاده کنید.

  1. نصب نما و لمبه و دامپا ( در صورت وجود )

پس از نصب پانل سقفی میتوانید برای زیبایی و استحکام هرچه بیشتر از نما و لمبه و دامپا برای پوشش زیر سقف و آبرو و اهن کشی های دور سقف و قسمت های بیرون زدگی سقف از سازه استفاده کنید

بررسی و کنترل نهایی نصب

پس از اتمام نصب، تمامی اتصالات و محل‌های درزگیری باید مورد بازبینی قرار گیرند تا از آب‌بندی صحیح اطمینان حاصل شود و در صورت نیاز میتوانید با آب فشار قوی محل اتصالات سقف را مورد بازبینی و کنترل قرار دهید

نکات مهم برای افزایش طول عمر ساندویچ پانل سقفی

  • استفاده از مواد باکیفیت  در پانل و در نصب برای طول عمر بالای سازه
  • انجام بررسی‌های دوره‌ای  و پاکسازی سقف از برگ و چوب و زباله که باعث جمع شدن آب و پوسیدن پانل میشود
  • جلوگیری از ضربه‌های مکانیکی به سقف

مشکلات رایج در نصب و روش‌های رفع آن

  • عدم آب‌بندی مناسب → استفاده از چسب درزگیر مناسب
  • نصب نادرست پانل‌ها → دقت در تراز کردن پانل‌ها هنگام نصب
  • خوردگی و زنگ‌زدگی پیچ‌ها → استفاده از پیچ‌های ضدزنگ

مقایسه نصب ساندویچ پانل با روش‌های سنتی سقف‌سازی

ویژگی ساندویچ پانل سقفی روش‌های سنتی
سرعت نصب بالا پایین
عایق‌بندی عالی متوسط
هزینه مقرون‌به‌صرفه بالا

 

نتیجه‌گیری

ساندویچ پانل سقفی یک راهکار مدرن و بهینه برای ساخت سقف‌های مقاوم، سبک و عایق است. با رعایت نکات فنی و اصول نصب، می‌توان از عملکرد بهینه این پانل‌ها بهره‌مند شد.

سوالات پر تکرار متداول

  1. آیا نصب ساندویچ پانل سقفی نیاز به تخصص دارد؟ بله، برای نصب صحیح و استاندارد بهتر است از متخصصین این حوزه کمک بگیرید.
  2. آیا می‌توان پانل‌های سقفی را مجدداً استفاده کرد؟ در صورت سالم ماندن، امکان استفاده مجدد از آن‌ها وجود دارد.
  3. بهترین نوع فوم برای ساندویچ پانل سقفی چیست؟ فوم پلی‌اورتان به دلیل عایق حرارتی بالا بهترین گزینه است ولی برای کاربری های خاص پانل میتوان از پانل های خاص نیز استفاده کرد
  4. آیا این پانل‌ها در برابر زلزله مقاوم هستند؟ بله، به دلیل وزن کم و انعطاف‌پذیری مناسب، مقاومت خوبی در برابر زلزله دارند.
  5. آیا امکان رنگ‌آمیزی ساندویچ پانل وجود دارد؟ بله، اما بهتر است از پوشش‌های مقاوم در برابر UV استفاده شود.

سوالاتی که باید در هنگام تسویه و حمل از شرکت بپرسید:

  1. سفارش چگونه حمل میشود؟
  2. ظرفیت تریلی و خاور و نیسان برای بارگیری پانل چقدر است؟
  3. پاسخ: هر تریلی حدود 500 تا 600 متر پانل میزند،خاور نهایت تا 150 تا 200 متر پانل میزند ، نیسان 6 متری ، 10 تا 12 عدد
  4. چگونگی نوع بسته بندی و دلیل اهمیت آن چیست؟
  5. نحوه بارگیری و تخلیه ساندویچ پانل چگونه است؟
  6. چه نکاتی را باید هنگام تخلیه و بارگیری رعایت کنیم؟
  7. نکات خاصی راجب به حمل و جابه جایی وجود دارد که باید از آن اطلاع داشته باشیم؟
  8. برای تخلیه ساندویچ پانل به چه نوع وسیله نقلیه ای نیاز داریم؟
  9. در صورت تخلیه با کارگر برای تخلیه ساندویچ پانل به چه تعداد نیرو احتیاج داریم؟
  10. حجم بسته ها چقدر است؟
  11. جرثقیل یا لیفتراک چند تنی نیاز است؟

سوالاتی که باید قبل از نصب و اجرا از خود بپرسید:

  1. آیا خودمان میتوانیم متراژ دقیق کار را محاسبه کنیم؟
  2. آیا خودمان میتوانیم ساندویچ پانل را نصب کنیم؟
  3. آیا پروژه به آهن کشی یا زیر سازی بیشتر احتیاج دارد؟
  4. آیا خودمان میتوانیم زیر سازی مناسبی برای ساندویچ پانل درست کنیم؟
  5. ساندویچ پانل بر روی چیزی نصب میشود یا خود ایستا هست؟
  6. برای نصب ساندویچ پانل به چه زیر سازی احتیاج داریم؟
  7. اهن کشی سقف برای نصب ساندویچ پانل باید در راستای پانل باشد یا در جهت مخالف نصب ساندویچ پانل سقفی؟
  8. فاصله آهن کشی قوطی های زیر پانل چگونه محاسبه میشود؟
  9. سایز قوطی جهت نصب ساندویچ پانل سقفی و دیواری چگونه محاسبه میشود؟
  10. برای ساخت اسکلت از چه پروفیلی باید استفاده شود؟
  11. در طراحی اسکلت سوله چه مواردی تاثیر گذار هستند؟
  12. وزن هر متر مربع اسکلت سوله حدودا چقدر میشود؟
  13. فاصله استاندارد ستون های سوله چقدر است؟
  14. کمترین و بیشترین ارتفاع سقف سوله ها چقدر است؟
  15. سوله ها چند نوع کلی هستند؟
  16. مشکلات کار نصب چیست؟
  17. معضلات اصلی در هنگام نصب و اجرای پروژه چیست؟
  18. چه عواملی ممکن است جلوی پیشرفت کار را بگیرد و کار را متوقف کند؟

 

سوالاتی که باید قبل از نصب و اجرا از شرکت بپرسید:

  1. برای محاسبه دقیق متراژ چه کاری باید کرد؟
  2. برای شهرستان ها هم میتوانید اجرا و نصب را انجام دهید؟
  3. اگر درخواست کنیم میتوانید نصاب یا مشاور اعزام کنید؟
  4. آیا اعزام مشاور هزینه دارد؟
  5. برای شهرستان ها هم مشاور یا نصاب اعزام میکنید؟
  6. هزینه نصب و اجرای پروژه در تهران چه تفاوتی با شهرستانها دارد؟
  7. موضوع اسکان و غذای اکیپ نصب بر عهده شرکت است یا کارفرما؟
  8. هزینه ایاب و ذهاب اکیپ نصب به عهده شرکت است یا کارفرما؟
  9. مدت زمان نصب و اجرا چقدر است؟
  • سوالاتی که باید در هنگام نصب و اجرا از شرکت بپرسید:
  1. نصب پانل های آن شرکت تخصص خاصی نیاز دارد؟
  2. نصب ساندویچ پانل های آن شرکت به ابزار و وسایل مخصوصی نیاز دارد؟

سوالاتی که باید بعد از اتمام پروژه از خود بپرسید:

  1. چرا تونیکس پانل را به دوستانم معرفی کنم؟
  2. آیا کسانی از اطرافیان من هستند که مزیت های تونیکس پانل بتواند برایشان سود مند باشد؟
  3. آیا از معرفی تونیکس پانل به دوستانم سودی شامل خرید های بعدی من خواهد شد؟
  4. آیا میتوانم به تونیکس پانل اعتماد کرده و به دیگران معرفیش کنم؟
  5. اگر مشکلی بین شخص معرفی شده با تونیکس پانل پیش آید چه کسی مسئولیت این موضوع را بر عهده خواهد گرفت؟
  6. تونیکس پانل را به چه کسانی میتوانم معرفی کنم؟
  7. محصولات تونیکس پانل برای چه کسانی سودمند و قابل استفاده است؟

لینک کوتاه:

پیام بگذارید

سبد خرید خالی است.

بازگشت به فروشگاه